Téh barlé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Boricha (barley tea).jpg

Cithakan:Infobox teaTeh barley minangka ombenan adhedhasar gandum-panggang sing digawe saka gandum sing dadi pokok ing wilayah Asia Wétan kayata China, Jepang, Korea, lan Taiwan . Iki nduweni rasa sing enak lan seger. [1] [2] Ing Korea, teh iki dikonsumsi panas utawa adhem, asring njupuk banyu ngombe ing pirang-pirang omah lan restoran. [3] [4] Ing Jepang, biasane disajikake kanthi adhem lan minangka panganan sing paling populer ing musim panas. [5] Teh iki uga kasedhiya ing kanthong teh utawa ing botol ing Korea lan Jepang .

Ing China, teh gandum diarani dàmài-chá (大麦茶;大麥茶) utawa mài-chá (麦茶;麥茶), ing endi dàmài (大麦;大麥) utawa mài (;) tegese "gandum" lan chá () tegese "teh".

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Allan, M. Carrie; Allan, M. Carrie (22 May 2016). "What's better than a tall glass of iced tea? One with booze stirred in". The Washington Post. Dibukak ing 31 January 2017.
  2. Lee, J. (4 January 2016). "5 winter warmers that are caffeine-free". Christian Today. Dibukak ing 31 January 2017.
  3. De Mente, Boyé Lafayette (2012). The Korean mind : understanding contemporary Korean culture. Tokyo: Tuttle Pub. p. 420. ISBN 978-0-8048-4271-6. Dibukak ing 21 December 2017.
  4. Won, Ho-jung (22 April 2016). "[Weekender] Healthful Korean tea to fit every need". The Korea Herald. Dibukak ing 31 January 2017.
  5. Beseel, Casey (16 July 2015). "Japan's barley soda is so weird in so many ways, yet so right in one 【Taste test】". RocketNews24. Dibukak ing 31 January 2017.