Syarif Radhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Abul-Hasan Muhammad bin Al-Husayn Al-Musawi utawa luwih kondhang ing bangsa Arab kanthi jejuluk al-Sharif al-Radi utawa ing Persi kanthi sebutan Sharif Razi utawa Seyyed Razi (~930-977 CE) iku sawijining ulama Singah lan pujangga kang lair ing Baghdad. Panjenengané nulis sawatara kitab ing babagan Islam lan uga tapsir Al Quran. Buku kang paling kondhang ya iku Nahjul Balaghah kang kumpulan pocapan lan sesora saka Ali bin Abi Tholib. Syarif Radi uga ngedegaké sekolah Dar ul-`Ilm (دار العلم, tarjamah wantahé "Omah ngèlmu"). Kuburané ana ing Karbala jèjèran karo kuburan Imam Hussein.

Buku buku[besut | besut sumber]

Sawetara kitab kang ditulis déning Syarif Radi ya iku:

  • Nahjul Balaghah
  • Talkhis al-Bayan an Majazat al-Quran
  • Haqa'iq al-Ta’wil fi Mutashabih al-Tanzil
  • Ma’ani al-Quran

Pranala njaba[besut | besut sumber]