Nahjul Balaghah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Nahjul Balaghah (Arab: نهج البلاغة‎‎) iku kitab kang disusun déning Sayid Syarif Radhi (ulama kondhang saka abad angka 10 H). Kitab iki isiné layang lan pangandikan saka Ali bin Abi Tholib a.s. Kitab iki akèh diugemi déning pamilut Singah.

Ing kitab iki akèh dirembug manéka warna ngèlmu, ing antarané métafisika, téologi, fiqih, tapsir, hadits, imamah, étika, filsafat, sajarah, pulitik, lan liya-liyané.