Nahjul Balaghah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Nahjul Balaghah (Basa Arab: نهج البلاغة‎) iku kitab sing disusun déning Sayid Syarif Radhi (ulama kondhang seka abad ka-10 H). Kitab iki isiné layang lan pangandikan seka Ali bin Abi Tholib a.s. Kitab iki akèh diugemi déning pamilut Syiah.

Ing kitab iki akèh dirembug manéka warna ngèlmu, ing antarané métafisika, téologi, fiqih, tafsir, hadits, imamah, étika, filsafat, sajarah, pulitik, lan liya-liyané.



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nahjul_Balaghah&oldid=1002344"