Swiwi malaékat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Angel wings
Faworki (close-up).jpg
Angel wings
Woworan pokokDough, Powdered sugar
Buku masakan: Angel wings  Médhia: Angel wings

Sayap malaikat minangka jajanan renyah tradisional sing digawe saka adonan sing wis dibentuk dadi pita corak sing tipis, digoreng lan disiram karo gula bubuk. Umume kanggo masakan Eropa, sayap malaikat lan wis dilebokake ing masakan regional liyane (kayata masakan Amerika ) dening populasi imigran. Biasane umume dipangan ing jaman sadurunge nyilihake, asring nalika Karnaval lan dina Kemis Lemak, Kamis pungkasan sadurunge Pasa - ora bakal bingung karo "Selasa Lemak" ( Mardi Gras ), dina sadurunge wiwitan Puasa ( Rebo Abu ). Ana tradhisi ing sawetara negara supaya bojo menehi sayap malaekat kanggo garwane ing dina Jumuah tanggal 13 kanggo ngindhari nasib ala. Bahan-bahan sing digunakake kanggo nyiyapake swiwi malaekat biasane kalebu glepung, banyu, kuning telur, gula gula, semangat utawa rum sing wis diowahi, vanilla lan uyah.