Susu almond

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Almond milk
Home-made almond milk, November 2012.jpg
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
15 kcal (63 kJ)
Ajining nutrisi
(per 100 g ajangan)
Protéin0.59 g
Lemak1.10 g
Karbohidrat0.58 g
Buku masakan: Almond milk  Médhia: Almond milk

Susu almond minangka susu tanduran sing diproduksi saka almond kanthi tekstur krim lan rasa nutty, [1] sanajan ana sawetara jinis utawa merek sing rasane niru susu susu . [2] Ora ngemot kolesterol, lemak jenuh utawa laktosa, lan asring dikonsumsi dening wong sing laktosa lan liyane, kayata vegan, sing ngindhari produk susu . Susu kacang almond komersial diwenehi rasa legi, tanpa manis, vanilla lan coklat, lan biasane dikuatake karo mikronutrien . Uga bisa digawe ing omah nganggo blender, almond lan banyu. [3] Penjualan susu almond global ing taun 2018 yaiku US $ 5,8 milyar, mundhak dadi 14% saben taun, lan diprakirake dadi pasar global $ 13 milyar ing taun 2025. [4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Lincoln, Jamie (18 August 2016). "Ditching Dairy? Here's a Cheat Sheet to the Tastiest Milk Alternatives". Vogue. Dibukak ing 8 February 2018.
  2. "Face Off: Almond Milk vs. Soy Milk". Geri Maria Harris. Houston Press.
  3. Larmer, Christina (9 January 2011). "The pros and cons of almond milk". Adelaide Now.
  4. Anna Starostinetskaya (23 June 2019). "Almond milk market to be worth $13.3 billion by 2025". VegNews, Fresh Healthy Media. Dibukak ing 27 September 2019.