Sundel bolong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Suzanna
Suzanna.jpg
Suzanna lan prodhuser Shanker
Miyos 14 Oktober 1942
Jepang Bogor, Masa Padunung Jepang
Séda Oktober 15, 2008(2008-10-15) (umur 66)
Indonésia Magelang, Indonésia
Taun aktif 1957-2008
Sisihan Dicky Suprapto (bercerai)
Clift Sangra
Yoga Nikah Dicky Suprapto:
Arie Adrianus Suprapto
Kiki Maria

Sundel bolong ana ing mitos memedi Indonesia. Memedi iki digambarake kanthi wong wédok sing duwé rambut dawa lan gawa klambi dawa warnané putih. Sundel bolong uga duwé bolongan ing geger sing ketutupan rambut dawa. Ing mitos, sundel bolong mati amarga diperkosa lan nglairaké anaké ana ing jero kubur. Biasane sundel bolong dicritakake seneng nyolong bayi-bayi sing lagi lair. Ana uga sing nyritakake yèn sundel bolong iku kerep katon kanthi awujud wong wadon ayu kang mlaku dhèwèkan ana ing dalan sepi. Mula iku wong wadon ora olèh mlaku dhèwèkan wengi-wengi mundhak ana wong sing tumindhak ora genah.

Wujud sundel bolong kuat banget lan digambarake ana ing filem-filem era 80-an kaya ta:

  • Telaga Angker-dibintangi Suzanna(1984)
  • Malam Jumat Kliwon-dibintangi Suzanna (1986)
  • Malam Satu Suro-dibintangi Suzanna (1988)
  • Legenda Sundel Bolong (2007)
Gambar:Img body movies sundelbolong.jpg
Poster filem Sundel bolong taun 1981.