Sumo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sumo (相撲)
Asashoryu fight Jan08.JPG
Fokus Gegumul
Tingkat kekerasan kontak awak sakabehane
Saking negeri Jepang Jepang
Olahraga Olimpiade Ora
Situs resmi http://www.sumo.or.jp/eng/

Sumo (相撲 sumō?) ya iku ulah raga sesurungan wantara wong loro utawa luwih uga asring kasebut sumo.Sumo nduwèni dedeg lan bobot awak kang abot/lemu. Paraturan kang ana ing cabang ulah raga sumo ya iku adu kakuatan kang bisa sumingkir utawa tiba ing njaba garis.Kanthi piranti awak minangka pangecualian ing tlapak sikil kang midak ing jroning garis ing sakubenge lemah ing lapangan tethanding. Pesumo (rikishi) nduwèni pasyaratan nduwèni awak kang gedhé lan lemu karana awak kang gedhé lan lemu ing pagulat bisa menangake tethandingan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  • Levitt, Steven D. (2005). Freakonomics: a rogue economist explores the hidden side of everything. William Morrow. ISBN 0-06-073132-X. , for information on corruption in Sumo.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sumo&oldid=983976"