Baabullah saking Ternate

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Sultan Baabullah)

Sultan Baabullah (10 Fèbruari 1528 - awal 1583) punika sultan lan panguwaos Kasultanan Ternate kaping-24 ingkang kuwaos antawis taun 1570 - 1583, panjenenganipun arupi sultan Ternate lan Maluku paling ageng salawasipun sajarah ingkang kasil ngawonaken Portugis lan mbeta Ternate nuju puncak kaemasan ing pungkasan abad kaping-16. Sultan Baabullah ugi dipunjuluki minangka panguwaos 72 pulo ingkang wonten pedunungipun ingkang ngliputi pulo–pulo ing nuswantara pérangan wétan, Mindanao kidul lan kapuloan Marshall.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • M. Adnan Amal, "Maluku Utara, Perjalanan Sajarah 1250 - 1800 Jilid I", Universitas Khairun Ternate 2002.
  • Willard A. Hanna & Des Alwi, "Ternate dan Tidore, Masa Lalu Penuh Gejolak", Pustaka Sinar Harapan Jakarta 1996.