Wong Apache

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Suku Apache)
Disambig variants icon.svg
Apache
thumb|center|170px|Sekelompok suku Apache
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Arizona, New Mexico dan Oklahoma
Basa
Chiricahua, Jicarilla, Lipan, Apache Kiowa, Mescalero, Apache Barat
Agama
Perdukunan, Kristen
Golongan ètnik magepokan
Navajo
Suku Apache

Apache (saka tembung Zuni sing tegesé musuh (dipertentangaké)) iku jeneng kolèktif kanggo masarakat budaya ing Amérika Lor, sing wicara nganggo basa sing padha. Saiki istilah iki nyakup uga suku Navajo. Suku Apache pindhah mangidul saka lor Amérika Sarékat isih anyar-anyar iki. Tokoh-tokoh misuwur suku Apache ya iku Geronimo, Cochise lan Mangas Coloradas. Angkatan Dharat Amérika Sarékat nemu yèn wong-wong iku minangka suku-suku sing kuwat kanthi strategi sing bisa diandelaké.

Wanita Apache membawa keranjang, 1902
Persebaran basa Apache

Cithakan:Masarakat-stub