Suku Apache

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Disambig.svg
Apache
thumb|center|170px|Sekelompok suku Apache
Gunggung populasi
Kawasan kanthi gunggung pedunung sing signifikan
Arizona, New Mexico dan Oklahoma
Basa
Chiricahua, Jicarilla, Lipan, Apache Kiowa, Mescalero, Apache Barat
Agama
Perdukunan, Kristen
Kelompok etnis paling cedhak
Navajo
Suku Apache

Apache (saka tembung Zuni sing tegesé musuh (dipertentangaké)) iku jeneng kolèktif kanggo masyarakat budaya ing Amérika Lor, sing wicara nganggo basa sing padha. Saiki istilah iki nyakup uga suku Navajo. Suku Apache pindhah mangidul saka lor Amérika Sarékat isih anyar-anyar iki. Tokoh-tokoh misuwur suku Apache ya iku Geronimo, Cochise lan Mangas Coloradas. Angkatan Dharat Amérika Sarékat nemokaké yèn wong-wong iku minangka suku-suku sing kuwat kanthi strategi sing bisa diandelaké.

Wanita Apache membawa keranjang, 1902
Persebaran basa Apache

Cithakan:Masarakat-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suku_Apache&oldid=986899"