Succade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Succade
Succade.jpg
Diced succade
JinisConfectionery
Woworan pokokCandied peel of citrus
Buku masakan: Succade  Médhia: Succade

Succade minangka kulit permen saka sembarang spesies jeruk, utamane saka jeruk utawa medica Citrus sing beda karo kulit sing luwih kenthel; Kajaba iku, rasane kulit jeruk luwih ora pait tinimbang karo jeruk liyane. [1] Nanging, istilah iki kadang uga ditrapake kanggo kulit, oyot, [2] utawa uga kabeh woh utawa sayuran kayata peterseli, adas [3] lan cucurbita [4] sing rasane pait lan digodhog karo gula kanggo entuk "spesial" asem lan asem "asile. [5] Woh-wohan sing umume di candied uga kalebu kurma, [6] ceri, nanas, jahe, [7] lan kulit semangka

.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Seidemann, Johannes (13 June 2005). World Spice Plants. ISBN 9783540222798.
  2. Boorde, Andrew (1870). "The Fyrst Boke of the Introduction of Knowledge Made by Andrew Borde, of ..."
  3. Boorde, Andrew (January 1999). The Fyrst Boke of the Introduction of Knowledge. ISBN 9781402196690.
  4. Lindley, John; Moore, Thomas (1866). "The Treasury of Botany".
  5. Publications
  6. Simmonds, Peter Lund (1858). "The dictionary of trade products, manufacturing, and technical terms".
  7. Answers.com — candied fruit; candied flowers. Retrieved on 2008-01-06.