Steam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Steam icon logo.svg

Steam yaiku layanan distribusi digital game video dening Valve. Iki diluncurake minangka klien piranti lunak mandiri ing September 2003 minangka cara kanggo Valve nyedhiyakake nganyari otomatis kanggo game, lan ditambahi kalebu game saka penerbit pihak katelu. Kukus uga wis berkembang dadi toko digital lan web digital online. Uap nawakake manajemen hak digital (DRM), hosting server, streaming video, lan layanan jaringan sosial. Uga nyedhiyakake pangguna kanthi instalasi lan nganyari game kanthi otomatis, lan fitur komunitas kaya ta dhaptar kanca lan klompok, panyimpenan awan, lan fungsi swara lan fungsi ing game.

Piranti lunak kasebut nyedhiyakake antarmuka program pamrograman (API) sing kasedhiya kanthi bebas sing diarani Steamworks, sing bisa digunakake kanggo pangembang kanggo nggabungake akeh fungsi Steam menyang produk, kalebu prestasi ing game, microtransactions, lan dhukungan kanggo konten digawé pangguna liwat Steam Workshop. Sanajan wiwitane digunakake kanggo nggunakake sistem operasi Microsoft Windows, versi kanggo macOS lan Linux banjur dirilis. Aplikasi ponsel uga dirilis kanggo telpon iOS, Android, lan Windows Phone ing taun 2010. Platform kasebut uga menehi pilihan konten liyane, kalebu piranti lunak desain, hardware, soundtrack game, anime, lan film.

Platform Uap minangka platform distribusi digital paling gedhe kanggo dolanan PC, sing nduwe sekitar 75% ruang pasar ing taun 2013.[1] Ing taun 2017, pangguna sing tuku game liwat uap total kira-kira US $ 4,3 milyar, sing makili paling ora 18% saka dodolan game PC global.[2] Ing taun 2019, layanan kasebut ana luwih saka 34.000 game kanthi luwih saka 95 yuta pangguna aktif saben wulan. Sukses Steam wis nyebabake pangembangan garis mikrokonol Mesin, sing kalebu sistem operasi SteamOS lan Controllers Kukus.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Edwards, Cliff (November 4, 2013). "Valve Lines Up Console Partners in Challenge to Microsoft, Sony". Bloomberg. Archived from the original on October 24, 2014. Retrieved November 5, 2013.
  2. Bailey, Dustin (March 22, 2018). "With $4.3 billion in sales, 2017 was Steam's biggest year yet". PCGamesN. Retrieved March 22, 2018.