Valve Corporation

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Valve logo.svg

Valve Corporation, uga dikenal minangka Valve Software utawa mung gampang Valve, yaiku pangembang game video, penerbit, lan distribusi digital Amerika sing dadi kantor pusat ing Bellevue, Washington. Pangembang platform distribusi piranti lunak Steam lan Half-Life, Counter-Strike, Portal, Day of Defeat, Team Fortress, Left 4 Dead, lan Dota seri.

Valve didegake ing taun 1996 dening tilas karyawan Microsoft Gabe Newell lan Mike Harrington. Produk debut sing pertama, PC penembak Half-Life PC pisanan, dirilis ing taun 1998 kanggo ngakoni kritik lan sukses komersial, sawise iku Harrington metu saka perusahaan kasebut. Ing taun 2003, Valve ngluncurake Steam, sing kira-kira setengah saka penjualan game PC digital ing taun 2011. Miturut taun 2012, Valve makarya sekitar 250 wong lan dilaporake luwih saka US $ 3 milyar, dadi perusahaan sing paling nguntungake saben karyawan ing Amerika Serikat.[1][2] Ing taun 2010, Valve wiwit ngembangake hardware, kayata Steam Machine, merek PC game, uga headset realita virtual Samsung Vive lan Valve Index.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Makuch, Eddie. "Valve worth $3 billion – Report". GameSpot. Dijupuk May 1, 2018. 
  2. Chiang, Oliver. "Valve And Steam Worth Billions". Forbes. Diarsip saka sing asli ing November 17, 2016. Dijupuk November 16, 2016.  Paramèter |url-status= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)