Star Trek (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Star Trek
Startrekposter.jpg
Poster babaran kanggo biyoskup
DisutradaraniJ. J. Abrams
Diprodhuseri
Ditulis déning
AdhedhasarStar Trek
déning Gene Roddenberry
Dibintangi
DimusikiMichael Giacchino
SinématografiDan Mindel
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningParamount Pictures
Tanggal metu
  • April 7, 2009 (2009-04-07) (Sydney Opera House)
  • Mèi 8, 2009 (2009-05-08) (Amérikah Sarékat)
Suwéné
127 menit[1]
NagaraAmérikah Sarékat
BasaInggris
Rantaman$150 yuta[2]
Kalarisan$385,7 yuta[2]

Star Trek iku filem fiksi sains petualangan kang saka Amèrikah taun 2009 kang disutradharai J. J. Abrams, lan naskah filem katulis déning Roberto Orci lan Alex Kurtzman lan disponsori déning Paramount Pictures. Film iki dadi filem angka 11 saka sèri filem waralaba Star Trek  lan uga dadi disambiguasi karakter mligi saka sèri tivi StarTrek, kang nggambaraké anané paraga anyar ing sèri Star Trek. Paraga ing filem Star trek ya iku James T. Kirk (Chris Pine) lan Spock (Zachary Quinto) ana ing USS Enterprise minangka mungsuhé Nero (Eric Bana), bangsa Romulan saka tembé mburi kang mbebayani United Federation of Planets. Film iki njupuk latar ing kasunyatan sulih[3][4] amarga jelajahi waktu wong loro karoné Nero lan Spock asli (Leonard Nimoy). sulih alur waktu filem digawé kanggo bedakaké filem lan waralabané saka kontinuitas supaya kanggo nglestarèkaké unsur-unsur cerita asliné.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "STAR TREK". British Board of Film Classification. 2009-04-09. Dijupuk 2013-05-22. 
  2. a b "Star Trek (2009)". Box Office Mojo. Dijupuk 2010-12-12. 
  3. Larry Carroll "'Star Trek' Sequel Will Deal With 'Unpredictable Future'". MTV. Retrieved 2011-03-13.
  4. Larry Carroll (2009-05-15). "'Star Trek' Director Open To Sequel With William Shatner Or Khan". MTV. Dijupuk 2009-05-16.