Stand Up Guys

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stand Up Guys
Stand up guys poster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Fisher Stevens
Diprodhuseri Sidney Kimmel
Tom Rosenberg
Gary Lucchesi
Jim Tauber
Ditulis déning Noah Haidle
Dibintangi Al Pacino
Christopher Walken
Alan Arkin
Julianna Margulies
Dimusiki Lyle Workman
Sinématografi Michael Grady
Dibesut déning Mark Livolsi
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Lionsgate
Tanggal metu
  • Oktober 12, 2012 (2012-10-12) (CIFF)
  • Fèbruari 1, 2013 (2013-02-01)
Suwéné
95 menit[1]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Rantaman $15 yuta[2]
Kalarisan $5,072,654[3]

Stand Up Guys inggih punika filem komedi kriminal saking Amérika Sarékat ingkang kadamel taun 2012. Filem punika dipunsutradarani Fisher Stevens, dhedhasar skénario anggitanipun Noah Haidle, ngangkat cariyos bab prasetyaning kekancan. Ingkang maragani filem punika antawisipun Al Pacino, Christopher Walken, lan Alan Arkin. Stand Up Guys dipunbabar kanggé sagung pamirsa ing Amérika Lor ing surya 1 Fèbruari 2013.[4][5][6]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Film punika nyariyosaken satunggaling priya kang asma Val (dipunparagani Al Pacino), ingkang nembé kemawon medal saking pakunjaran, sasampunipun dipunkunjara kalih dasa walu taun. Val ingkang déning para kanca ing pakunjaran dipunnamani Valentin punika dipunukum awit saking ratu pati ingkang sampun dipuntumindakaken ing wekdal kepengker. Boten kados para narapidana ingkang sasampunipun medal saking pakunjaran lajeng ngawontenaken adicara saos sukur awit saking sampun saget wangsul lan makempal malih dhumateng kulawarga, nanging kados punika mboten dipunlampahi déning Val. Piyambakipun kepara langsung tumuju ing griya bordil lan ngunjuk narkoba. Ing dinten salajengipun, Valentin nglampahi patrap kados sadèrèngipun, inggih punika nyolong montor, lan keleresan kagunganipun salah satunggalipun anggota mafia. Perkawis punika adamel kadadosan kebut-kebutan ing wanci dalu. Cilakanipun, kabingahan punika paranyata namung saget dipunlampahi pungkasan kagemipun Val. Ing pérangan sanès, satunggalipun réncang Val, namanipun Doc (dipunpragani déning Christopher Walken), priya ingkang sampun mungkasi prilaku mboten saé. Doc punika kanca èstu raketipun Val ingkang tansah sesarengan kaliyan Val. Nanging pranyata piyambakipun dipunsuwuni tulung déning satunggalipun mafia ingkang, rikala samanten, putranipun pejah awit saking kacilakan ingkang dipuntumindakaken déning Val. Mafia punika mboten badhé mejahi Doc manawi Doc saget mejahi Val. Saèstu awrat tanggel jawab ingkang kapikul déning Doc. Boten mejahi Val piyambakipun ingkang badhé dipunpejahi, kangmangka Val punika réncang ingkang tuhu raket.

Para pemain[besut | besut sumber]

Pambabaran[besut | besut sumber]

Filem Stand Up Guys pikantuk pangurmatan ingkang kagiyaraken wonten ing pahargyan Chicago International Film Festival surya 12 Oktober 2012 lajeng ugi wonten Mill Valley Film Festival. Nalika pahargyan 70th Golden Globe Awards, filem punika mlebet nominasi lumantar kategori Lagu Asli Paling Saé, sesirah Not Running Anymore anggitanipun Jon Bon Jovi.[7][8][9][10][11]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "STAND UP GUYS (15)". British Board of Film Classification. 2013-06-07. Dijupuk 2013-06-12. 
  2. Stand Up Guys @ Dark Horizons Retrieved 2013-03-09.
  3. Stand Up Guys ing Box Office Mojo Retrieved 2013-02-02.
  4. "Stand Up Guys Trailer, News, Videos, and Reviews". ComingSoon.net. Dijupuk 2013-02-01. 
  5. 09/13/2012 2:25 pm Updated: 09/13/2012 2:25 pm (2012-09-13). "'Stand Up Guys' Trailer: Al Pacino, Christopher Walken & Alan Arkin Are Goodfellas". HuffingtonPost.com. Dijupuk 2013-02-01. 
  6. "Stand-up guy". www.phrases.org.uk. Dijupuk 17 May 2014. 
  7. Deadline Team, The. "70th Golden Globe Awards Nominations". Deadline.com. Dijupuk 2013-02-01. 
  8. Stand Up Guys ing Rotten Tomatoes.
  9. Das, Abhimanyu (December 13, 2012). "Stand Up Guys". Slant Magazine. Dijupuk 2013-07-21. 
  10. Gleiberman, Owen (February 1, 2013). "Stand Up Guys". Entertainment Weekly. Dijupuk 2013-02-01. 
  11. Ebert, Roger (30 January 2013). "Stand Up Guys". rogerebert.com. Dijupuk 4 February 2013. 


Pranala njawi[besut | besut sumber]