Sri rejeki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aglaonema
Aglaonema commutatum2.jpg
Aglaonema commutatum
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Alismatales
Famili: Araceae
Génus: Aglaonema
Schott
Spesies

Lihat teks.

Sri Rejeki utawa kang duwé jeneng latin Aglaonema ya iku salah sijiné tuwuhan hias kang moncer saka suku talas-talasan utawa Araceae.[1] Genus Aglaonema memiliki sakiwa-tengené 30 spésies.[1]

Panggonan asli tuwuhan iki ya iku ing ngisor alas tropis, thukul apik ing laladan kang ora akèh kena srengéngé lan lembab.[1] tuwuhan iki duwé oyot serabut sarta pang kang ora ana kambiume.[1] Godhongé nyirip sarta duwé pembuluh angkut kaya xilem lan floem kang kasusun acak.[1]

Saiki warna-warna Aglaonema hibrida kang wis dikembangake mawi tuwuhan kang warna-warna warna, wujud lan ukuran godhonge saéngga wis béda adoh saka spésies asline.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f nostalgia.tabloidnova.com (dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2012)