Sri rejeki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Sri Rejeki)
Aglaonema
Aglaonema commutatum2.jpg
Aglaonema commutatum
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Alismatales
Famili: Araceae
Génus: Aglaonema
Schott
Spesies

Lihat teks.

Sri Rejeki utawa sing duwé jeneng latin Aglaonema ya iku salah sijine tanduran hias sing moncer saka suku talas-talasan utawa Araceae.[1] Genus Aglaonema memiliki sekitar 30 spesies.[1]

Panggonan asli tandhuran iki ya iku ing ngisor alas tropis, thukul apik ing laladan sing ora akèh kena srengéngé lan lembab.[1] tandhuran iki duwé oyot serabut sarta pang sing ora ana kambiume.[1] Godhongé nyirip sarta duwé pembuluh angkut kaya xilem lan floem sing kasusun acak.[1]

Saiki macem-macem Aglaonema hibrida sing wis dikembangake mawi tanduran sing macem-macem werna, wujud lan ukuran godhonge saengga wis béda adoh saka spesies asline.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f nostalgia.tabloidnova.com (dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2012)