Sri Rejeki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aglaonema
Aglaonema commutatum
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Alismatales
Kulawarga: Araceae
Marga: Aglaonema
Schott
Spesies

Lihat teks.

Sri Rejeki utawa sing duwé jeneng latin Aglaonema ya iku salah sijine tanduran hias sing moncer saka suku talas-talasan utawa Araceae.[1] Genus Aglaonema memiliki sekitar 30 spesies.[1]

Panggonan asli tandhuran iki ya iku ing ngisor alas tropis, thukul apik ing laladan sing ora akeh kena srengéngé lan lembab.[1] tandhuran iki duwé oyot serabut sarta pang sing ora ana kambiume.[1] Godhongé nyirip sarta duwé pembuluh angkut kaya xilem lan floem sing kasusun acak.[1]

Saiki macem-macem Aglaonema hibrida sing wis dikembangake mawi tanduran sing macem-macem werna, bentuk lan ukuran godhonge saengga wis beda adoh saka spesies asline.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)nostalgia.tabloidnova.com (dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sri_Rejeki&oldid=1015530"