Spritzgebäck

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Spritzgebäck
Spritzgebäck.jpg
JinisBiscuit / Cookie
Panggonan asalGermany, France (Alsace and Moselle)
Woworan pokokflour, butter, sugar, eggs
Buku masakan: Spritzgebäck  Médhia: Spritzgebäck
Piring cookie preinan tradisional kanthi spritz sing bentuk wit ijo.

Spritzgebäck minangka jinis biskuit Natal lan Alsatian-Mosellan Natal utawa cookie Natal sing digawe saka glepung, mentega, gula lan endhog . Yen digawe kanthi bener, cookie asri, rapuh, rada garing, lan mentega. Tembung kriya Jerman spritzen tegese nyemprot nganggo basa Inggris. Kaya jenenge, cookie kasebut digawe kanthi extruding, utawa "squirting", adonan kanthi penet sing dilengkapi bolongan kanthi pola ( press cookie ) utawa karo dekor kue, utawa tas kue, sing bisa dipasang macem-macem nozel . Ing Amerika Serikat, jeneng Spritzgebäck asring dicekak dadi spritz dadi dikenal minangka cookie spritz . [1]Spritzgebäck minangka jajanan umum ing Jerman lan asring disajikake ing musim Natal, yen wong tuwa umume nginep awan karo anak-anake sajrone siji utawa rong minggu. Biasane, wong tuwa ngombe Spritzgebäck nggunakake resep khusus dhewe, lan diwarisake marang anake.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dede Wilson (11 October 2011). Baker's Field Guide to Christmas Cookies. Houghton Mifflin Harcourt. p. 146. ISBN 978-1-55832-628-6. Dibukak ing 19 April 2012.