Soul Surfer (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Soul Surfer
seorang gadis memegang papan selancar; sebagian papan hilang dengan bekas gigitan ikan hiu
Poster teater
DisutradaraniSean McNamara
DiprodhuseriSean McNamara
David Brookwell
Douglas Schwartz
Dutch Hofstetter
DiskénariyoniSean McNamara
Deborah Schwartz
Douglas Schwartz
Michael Berk
AdhedhasarSoul Surfer oleh
Bethany Hamilton
Sheryl Berk
Rick Bundschuh
DibintangiAnnaSophia Robb
Helen Hunt
Dennis Quaid
Lorraine Nicholson
Carrie Underwood
Ross Thomas
Chris Brochu
Kevin Sorbo
Jeremy Sumpter
Craig T. Nelson
DimusikiMarco Beltrami
SinématografiJohn R. Leonetti
Dibesut déningJeff Canavan
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningTriStar Pictures
Tanggal metu
  • April 8, 2011 (2011-04-08)
Suwéné
106 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$18 juta
Kalarisan$44,268,170

Soul Surfer nggih punika filem sandhiwara saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Sean McNamara. Piyambakipun ughi ngrangkep minangka panganggit skénario, adhedhasar saking Soul Surfer pakaryanipun Bethany Amilton, Sheryl Berk, Lan Rick Bundschuh. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel, kajawi Sean, ugi wonten David Brookwell, Douglas Schwartz, lan Dutch Hofstetter. Tanggel jawab babagan musik kapasrahaken dhumateng Marco Beltrami. Sinematografi dipuncakaken déning John R. Leonetti. Wondéné pambesutan filem kalampahaken déning Jeff Canavan. Para juru paraga ingkang kadhapuk maragani antawisipun AnnaSophia Robb, Helen Hunt, Dennis Quaid, Carrie Underwood, Kevin Sorbo, lan Ross Thomas.[1]

FilmDistrict, ingkang ngadek ing wulan September 2010, nyawiji kaliyan dengan TriStar Pictures saperlu ngedum filem Soul Surfer wonten gedhung-gedhung bioskop. Filem punika kababar wonten Amérikah Sarékat lan Kanada ing surya 8 April 2011. Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $43,000,000.[2][3][4][5][6][7]

Pemeran[besut | besut sumber]

Wacana sanèsipun[besut | besut sumber]

  • Hamilton, Bethany; Berk, Sheryl; Bundschuh, Rick (2006). Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board. MTV. ISBN 978-1-4165-0346-0. 

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Stewart, Ryan (January 27, 2007). "Soul Surfer Gets a Director, Now Needs a Star". Moviefone.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. Campbell, Duncan (February 8, 2004). "To the power of one". The Observer.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. "Surfer Girl Makes Comeback After Shark Attack". cbs News. April 7, 2005.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. "Shark girl surfer hits the waves". BBC. April 6, 2005.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  5. Stinchfield, Kate (July 30, 2006). "Milestones: Bethany Hamilton". Time.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  6. Caranicas, Peter (February 1, 2011). "Splashy finish for 'SoulSurfer'". Variety.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  7. http://www.theboxofficejunkie.com/p/cinemascore-grades.html

Pranala njawi[besut | besut sumber]