Sop waluh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pumpkin soup
Kürbissuppe mit Kernöl.JPG
A bowl of pumpkin cream soup
JinisSoup
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokPumpkin, broth or stock
Buku masakan: Pumpkin soup  Médhia: Pumpkin soup

Sup waluh umume sup sing 'duwe tekstur' (kandel) digawe saka sup waluh . Iki digawe kanthi nggabungake daging waluh campuran karo duduh kaldu utawa stok . [1] Bisa disajikake kanthi panas utawa adhem, lan minangka sajian Thanksgiving sing kawentar ing Amerika Serikat. [2] Macem-macem versi sajian dikenal ing pirang-pirang negara Eropa, Amerika Serikat lan wilayah liyane ing Amerika Utara, lan ing Australia. Sup waluh minangka pokok kanggo tawanan perang ing kamp penjara Vietnam Lor nalika Perang Vietnam . [3]

Sup waluh yaiku olahan sup sing disiapake nggunakake waluh minangka bahan utama. Squash sing digunakake kanggo nyiyapake sup umume kalebu waluh acorn lan butternut . [4] [5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bittman, Mark (1997-10-15). "The Minimalist; A Pumpkin Soup for Fall: It's Almost Too Easy". The New York Times. Retrieved 2008-10-23.
  2. "Pumpkin Soup". Mahalo.com. Archived from the original on October 21, 2008. Retrieved 2008-10-23.
  3. Maurer, Harry (1998). Strange Ground: An Oral History of Americans in Vietnam, 1945–1975. Da Capo Press. p. 415. ISBN 978-0-306-80839-5.
  4. Long, L.M. (2016). Ethnic American Cooking: Recipes for Living in a New World. Rowman & Littlefield Publishers. p. 203. ISBN 978-1-4422-6734-3.
  5. Soup. DK Publishing. 2009. p. 176. ISBN 978-0-7566-6549-4.