Sop bir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Beer soup
2018-01-04-Biersuppe-5775.jpg
JinisSoup
Woworan pokokRoux, beer, cheese
VariasiUse of potato as an ingredient and thickener
Buku masakan: Beer soup  Médhia: Beer soup

Sup bir minangka sup sing biasane adhedhasar roux lan digawe nganggo bir . [1] Ing Eropa abad pertengahan, disajikake minangka sup sarapan, [2] kadang diwutahake ing roti.

Jinis ing resep nggunakake starchiness kentang minangka luwih kenthel. [3] Versi Sorbi manis, ditambah krim lan kismis.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Lennert, Joachim (2003). Culinary guidebook: Germany. Hueber Verlag. p. 103. ISBN 978-3-19-006382-6.
  2. 1,001 Foods to Die For - Andrews McMeel Publishing, Madison Books - Google Books
  3. Alper, Nicole; Lynette Rohrer (1996). Wild women in the kitchen: 101 rambunctious recipes & 99 tasty tales. Red Wheel. p. 23. ISBN 978-1-57324-030-7.