Sonia Gandhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sonia Gandhi
Gandhisonia05052007.jpg
Papan dunungipun: New Delhi
Garwanipun: Rajiv Gandhi
Miyos: 9 Dhésèmber 1946
Wiyosan: Lusiana, Italia
Pulitik India: Kongres I
Putra/putrinipun: Rahul Gandhi, Priyanka Gandhi

Sonia Gandhi (basa Hindi: सोनिया गाँधी, dipunlafalaken: / soːnɪjaː gaːndʰiː /) (miyos Edvige Antonia Albina Maino ing tanggal 9 Dhésèmber 1946) punika pulitikus India wiyosan Italia, Présidhèn Kongres I, lan garwanipun mantan Perdana Menteri India Rajiv Gandhi. Piyambakipun mundur saking Chairperson United Progressive Alliance ing Lok Sabha tanggal 23 Maret 2006. Naminipun kalebet urutan nomer tiga politisi wanita paling kiyat ing donya miturut Majalah Forbes ing taun 2004. [1]. However, that ranking has fallen sharply, by 2005, that Forbes no longer ranked her in the top 100 most powerful women. She was returned to Parliament by a margin of over 400,000 votes in the recently held by-election for Rae Bareilly. Miturut jajak penemu ingkang dipunpendhet ariwarta The Hindu sesarengan kaliyan CNN-IBN, piyambakipun punika politisi paling populér taun 2006. Sonia nolak kalungguhan perdhana mentri, éwadéné partainipun menang pemilu taun 2004. 28 persèn responden nganggep Sonia paling pantes mangreh perdhana mentri, antawisipun Perdhana Mentri India Manmohan Singh angsal 12 persèn. Mantan Perdana Menteri Atal Bihari Vajpayee ingkang kagusur saking jabatanipun ing pemilu India 2004 wonten ing urutan nomer kalih kanthi 18,5 persèn swantun. Sonia Gandhi nolak kalungguhan PM sasampunipun muncul oposisi saking nasionalis Hindhu ingkang nganggep piyambakipun sanès keturunan asli India. Keputusanipun punika malah ngundhang simpati rakyat India.