Soka jawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kembang Soka Jawa
Bunga soka.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Rubiales
Famili: Rubiaceae
Génus: Ixora
Spésies: I. javanica

Kembang soka jawa ya iku salah siji tuwuhan kang ana ing Pulo Jawa.[1] Tuwuhan iki bisa ditemokaké ing sakiwa tengen omah. Soka jawa kalebu tuwuhan saka suku Rubiaceae. Jeneng élmiyahé Ixora Javanica. Tuwuhan soka jawa asring digunakaké minangka tuwuhan ornamèntal lan minangka tuwuhan pager sing bisa kawangun. Tuwuhan iki tansah ngembang lan pantes kanggo rerenggan. Soka jawa uga kalebu tuwuhan sing tansah ijo.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Ixora". Hodnik. 1892. Dijupuk 4 Mei 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "Javanese Ixora". Green Plant Swap. Dijupuk 4 Mei 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)