Smurfs: The Lost Village

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Smurfs: The Lost Village yaiku filem animasi 3D Animation Adventure - filem komedi Amerika Serikat ing wiiwt tayang ing 2017. Film kasebut disutradrani dening Sony Pictures Animation lan dianimasike dening Sony Pictures Imageworks . Crita iki adhedhasar seri komik The Smurfs digawe dening Peyo lan adhedhasar film sadurunge. Ditulis dening Stacey Harman lan Pamela Ribon, lan disutradarai dening Kelly Asbury .

Filem kasebut diputer dening Demi Lovato minangka Smurfette, Mandy Patinkin minangka Smurf Papa, Joe Manganiello minangka Hefty Smurf, Jack McBrayer minangka Smurf Clumsy, Danny Pudi minangka Brainy Smurf lan Rainn Wilson minangka Gargamel. Filem iki dirilis tanggal 28 Maret 2017 ing Indonesia lan 7 April 2017 ing Amerika Serikat.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Demi Lovato minangka Smurfette
  • Rainn Wilson minangka Gargamel
  • Joe Manganiello minangka Hefty Smurf
  • Jack McBrayer minangka Smurf Clumsy [1]
  • Danny Pudi minangka Brainy Smurf
  • Mandy Patinkin minangka Papa Smurf
  • Julia Roberts minangka SmurfWillow
  • Michelle Rodriguez minangka SmurfStorm
  • Ellie Kemper minangka Smurf Blossom
  • Ariel Winter minangka SmurfLily
  • Meghan Trainor minangka SmurfMelody [2]
  • Gordon Ramsay minangka Baker Smurf
  • Jake Johnson minangka Grouchy Smurf
  • Tituss Burgess as Smurf Vanity
  • Gabriel Iglesias minangka Jokey Smurf [3]
  • Jeff Dunham minangka Smurf Farmer
  • Kelly Asbury minangka Nosy Smurf
  • Wolfgang Puck minangka Chef Smurf [4] [5]

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film kasebut ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik. Saka Rotten Tomat, film nduweni rating 38%, miturut 73 review, kanthi rating rata-rata 4,7 / 10. Saka Metacritic, fileme iki nandhakake skor 40 saka 100, adhedhasar 25 kritik. Saka CinemaScore, film iki pikantuk nilai "A" saka panonton film kanggo ukuran A + dadi F.

Box office[besut | besut sumber]

Film iki ningkat nganti $ 33,633,759 (US $ 447,6 milyar) ing Amerika lan $ 100,939,340 (Rp 1,3 triliun) ing negara liya. Total revenue saka film iki nganti $ 134,573,099 (Rp. 1.7 triliun), ngluwihi anggaran produksi film $ 60 yuta (Rp 798,5 miliar).

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]