Skèner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Skéner, kanthi kap ingkang binuka. Setunggalipun objek wonten ing sanginggilipun kaca, sumadya dipunskén
Asil skénanipun

Skèner inggih punika piranti ingkang dipun-ginakaken kanggé nyekèn (memindai) satunggalipun dokumén (teks), gambar/foto, lan sanés-sanèsipun.[1] Asil skénan kasebat salajengipun dipuntransformasikaken dhateng komputer minangka data digital lan dipunsimpen ing mémori komputer. Saking mémori komputer salajengipun dipunsimpen ing hardisk utawi floppy disk, CD, DVD, ngantos Blue Ray.[1] Data ingkang sampun dipunpendhet kanthi sarana mesin skén punika, saged dipunlebetaken langsung dhateng sadaya aplikasi komputer ingkang saged nepangi (ngenali) teks ASCI (American Standard Code for Information Interchange).[1] Mangfaatipun skèner meh sami kaliyan mesin fotokopi.[1] Bèntenipun, asil saking skènan (pamindaian) menin fotokopi saged langsung dipunpirsani ing kertas, ananging asil saking skènan saged dipunpirsani ing layar monitor komputer rumiyin, salajengipun nembé saged dipun-gantos lan dipunmodifikasi, saéngga blege lan asilipun dados langkung saé lan saged dipunsimpen minangka file teks, dokumen, utawi gambar.[2]

Jinisipun Skèner[besut | besut sumber]

Sasanesipun skèner kagem gambar, wonten ugi skèner barcode, sinar x, skèner cek, skèner logam,ngantos skèner Optical Mark Reader (OMR) utawi DMR (Digital Mark Reader) lan skèn IR ingkang limrahipun dipun-ginakaken kanggé nyekèn lembar jawaban komputer (LJK) ing ulangan umum lan Ujian Nasional.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e [Supriyanto. 2008. Teknologi Informasi Komunikasi 1 Kelas VII. Jakarta:Yudhistira]
  2. ^ Bagaimanakah Cara Kerja Mesin Scanner dipunundhuh tanggal 11 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Bagaimanakah Cara Kerja Mesin Scanner