Sirup agave

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Agave biru ( Agave tequilana )
Amarga sirup agave larut kanthi cepet, bisa digunakake minangka pemanis kanggo omben-omben adhem

Sirup Agave, sirup aka maguey, lan umume dikenal minangka nektar agave, minangka salah sawijining jinis pemanis sing diprodhuksi kanthi komersial saka sawetara spesies agave, kalebu Agave tequilana (agave biru) lan Agave salmiana . Sirup biru-agave ngemot fruktosa 56% minangka gula sing nyedhiyakake sifat pemanis. [1]

Agave syrup (sweetener)
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi1,297 kJ (310 kkal)
76.4 g
Gula68.0 g
Serat panganan0.2 g
0.45 g
0.1 g
Vitamin
Tiamin (B1)
(10%)
0.12 mg
Riboflavin (B2)
(13%)
0.16 mg
Niasin (B3)
(5%)
0.69 mg
Vitamin B6
(18%)
0.23 mg
Folat (B9)
(8%)
30 μg
Vitamin C
(20%)
17 mg
Mineral
Kalsium
(0%)
1 mg
Wesi
(1%)
0.1 mg
Magnésium
(0%)
1 mg
Fosforus
(0%)
1 mg
Potasium
(0%)
4 mg
Sodhium
(0%)
4 mg
Sèng
(0%)
0.01 mg
Komponèn liyané
Banyu22.9 g

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Mellado-Mojica, E; López, M. G (2015). "Identification, classification, and discrimination of agave syrups from natural sweeteners by infrared spectroscopy and HPAEC-PAD". Food Chemistry. 167: 349–57. doi:10.1016/j.foodchem.2014.06.111. PMID 25148997.