Sintok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sintok kang dijupuk saka nama jinis wit, kanthi asal ya iku salah sawijining panggonan utawa tlatah kang paling plosok. Uga laladan iki ngasilaké wiji timah. Sawetara laladan iki, duwé tapel wates Malaysia-Thailand. Kejaba kaanan mangkono, pamaréntahan uga ngawe kaputusan kanggo mindhah sakabehan pendhudhuk kang ing laladan kang luwih aman uga ngeresmiake Sintok tumuju laladan kawasan ireng.Sajarh nyathet wadyabala kaamanan yang palastra ana ing kawasan Sintok.

Sajeroning partengahan taun 80-an, pihak Pamaréntah Pusat lan Negeriminangka mbagun salah sawijiné pawiyatan luhur (Universitas) ing Sintok.Universitas kang dnhuweni nama Universiti Utara Malaysia (UUM) diwiwiti dibangun sajeroning taun 80-an kang tumuju bisa ngantekake kampus sawatara ing Bandar Baru Darul Aman, Jitra.