Sinagoga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sinagoga Praha ingkang dipun-yasa ing taun 1270, punika ingkang lawas piyambak ing Éropah ingkang taksih aktif.

Sinagoga punika, papan ngibadahipun umat agami Yahudi. Satelasipun Baitallah (Griya Dalem Gusti) dipunrisak wonten Yerusalem, tiyang Yahudi boten gadhah enggèn upacara malih. Gantosipun inggih sinagoga punika. Ing Surabaya wonten satunggilipun sinagoga ing Tanah Jawi sarta Indonesia.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.