Sinagoga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sinagoga Praha ingkang dipun-yasa ing taun 1270, punika ingkang lawas piyambak ing Eropah ingkang taksih aktif.

Sinagoga punika, papan ngibadahipun umat agami Yahudi. Satelasipun Baitallah (Griya Dalem Gusti) dipunrisak wonten Yerusalem, tiyang Yahudi mboten gadhah enggèn upacara malih. Gantosipun inggih sinagoga punika. Ing Surabaya wonten satunggilipun sinagoga ing Tanah Jawi sarta Indonesia.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sinagoga&oldid=803751"