Simbul euro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disain resmi simbol Euro

Simbul euro punika simbol ingkang dipunmupangatake déning mata dhuwit euro. Simbul euro dipunpendet saking huruf Yunani epsilon ugi saged ngelambangake huruf kapisan saking tembung Europe. Kekalih wangun garis horisontal paralel anggadahi pralambang minangka ngambarake kamisuwuran euro [1].

Simbul kasebut dipunwara-warake déning Komisi Éropah ing 12 Dhésèmber 1996.

Tandha utawa kode standar internasional kanggé euro miturut ISO 4217 inggih punika EUR. Simbul mirunggan mata dhuwit euro (€) banjur dikembangake kanrhi simbul kang langkung saé lan sampurna. Minangaka survey, simbul ingkang kapengkar déning sedasa kandidat, dipunkirangi dados kalih, banjur dipunserahake déning Komisi Éropah kanthi tumuju milih salah satunggalipun ing antara kekalihipun. Ingkang dados bebungah inggih punika tim ingkang kapengkar déning sekawan ahli.Sejatinipun ingkang ndamel saking simbul kang kapilih inggih punika panjenenganipun Alain Billiet.

Pamor euro sajeroning unicode saged dipunserat kathi seratan &#8364

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Our money page 3, on the web site of the European Central Bank (a PDF page)