Sikat Untu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Wujudé sikat untu kang alus

Sikat untu ya iku piranti kanggo ngresiki untu kang awujud sikat cilik lan ana gagangé.Odhol bisa ditambahake wektu sikatan. Sikat untu kapérang kanthi wujudé ing loro jinis ya iku sikat kang ndhueni wulu kang alus lan kasar sarta wujud kang gedhé lan wujud gagangé kang arupa warna (dawa,bundèr,lonjong lan mlengkung) Uga isih akèh jinising tumuju kanggoné ing wong cilik, diwasa sarta wong kang wis tuwa.Ing babagan kaséhatan kautamané ing dhokter (dhokter untu) nganjurake migunakaké sikat kang alus amarga sikat untu kang kasar bisa ngerusak lapisan enamel lan bisa ngrusak gusi.Uga ana jinisé sikat untu kang elektronik.