Shotis puri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shotis puri
Shoti.jpg
Shotis puri
JinisBread
Panggonan asalGeorgia
Tlatah utawa prajaWest Asia, Eastern Europe
Woworan pokokWhite flour
Buku masakan: Shotis puri  Médhia: Shotis puri

Shotis puri utawa cukup shoti ( Basa Géorgia: შოთის პური ) yaiku salah sawijining jinis roti tradisional Georgia, digawe saka glepung putih lan bentuke kaya kayak . [1] Shoti minangka salah sawijining olahan dipanggang ing toko roti tartamtu sing diarani nada utawa torne / turne (wong Georgia lawas). Tembung kasebut magepokan karo tandoor . Roti kasebut disajikake kanggo roti liyane, nanging cenderung dadi luwih populer nalika pahargyan khusus kayata Paskah, Natal, lan Taun Anyar, uga ulang taun lan pesta. [2] Bentuk kasebut khas saka cara masak, amarga adonan untaian dawa ditempelake ing njero bata utawa oven lempung kanthi bentuk bunder tradisional.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Laura Kelley (2009). The Silk Road Gourmet: Volume One: Western and Southern Asia. Bloomington, Indiana (USA): iUniverse. pp. 40–41. ISBN 978-1-4401-4307-6. Dibukak ing 15 March 2013.
  2. Burum, Linda (1993-06-03). "MARKETS Georgia on My Mind". Los Angeles Times. Dibukak ing 2008-04-02.