Seiji Maehara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Seiji Maehara
前原 誠司
Maehara Seiji-1.jpg
Mentri Manca Nagara
Lungguh
17 September 2010 – 7 Maret 2011
Wasir Naoto Kan
Kadhisiki Katsuya Okada
Kagantèni Yukio Edano (penjabat)
Mentri Pertanahan, Infrastruktur, Transportasi lan Pariwisata
Lungguh
16 September 2009 – 17 September 2010
Wasir Yukio Hatoyama
Naoto Kan
Kadhisiki Kazuyoshi Kaneko
Kagantèni Sumio Mabuchi
Rerincèn priangga
Lair (1962-04-30) 30 April 1962 (umur 54)
Kyoto, Jepang
Parté pulitik Parté Dhémokratik (1998–sapunika)
Gayutan pulitik liya Parté Énggal (1992–1994)
Parté Sakigake (1994–1998)
Almamater Universitas Kyoto
Sana jaringan Situs resmi

Seiji Maehara (前原 誠司 Maehara Seiji?, lair 30 April 1962; umur 54 taun) punika mantan Mentri Manca Nagari Jepang lan satunggiling legislator neo-konservatif. Sasanèsipun minangka anggota Dewan Perwakilan Rakyat Jepang, Maehara ugi arupi mantan pamimpin Parté Dhémokratik Jepang (DPJ). Panjenenganipun panyengkuyung révisi Pasal 9 saking Konstitusi Jepang. (Miturut satunggiling pidato, panjenenganipun maringi wara-wara pancalonan dhumateng kepala DPJ nalika tanggal 14 September 2005, panjenenganipun nyenguyung tetepipun bagéyan 1 nanging mbisak ayat 2 Pasal punika.)

Nalika tanggal 16 September 2009, panjenenganipun mundhut jabatan kantor Mentri Pertanahan, Infrastruktur, Transportasi lan Pariwisata salebetipun kabinèt Perdhana Mentri Yukio Hatoyama. Panjenenganipun ngunduraken dhiri sasampunipun kabinèt Perdhana Mentri Naoto Kan, nanging dipun pindhahaken dhumateng Mentri Manca Negari nalika wulan September 2010. Panjenenganipun ngunduraken dhiri saking kabinèt nalika wulan Maret 2011 sasampunipun ngakeni nampi sumbangan ilegal saking satunggiling warga Korea Kidul ing Jepang.[1]

Maehara dipun pirsani minangka "garudha Cina"[2][3] lan panyengkuyung sesambetan raket kaliyan Amérika Sarékat.[4][5]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Maehara announces resignation over illegal donations from foreigner". Mainichi Daily News. 7 March 2011. Diarsip saka sing asli ing 8 March 2011. Dijupuk 7 March 2011. 
  2. ^ "Kan replaces over half of his Cabinet". Kyodo News. 17 September 2010. Diarsip saka sing asli ing 2012-07-13. Dijupuk 2010-09-17. 
  3. ^ "Japan's new foreign minister gets tough on China". Associated Press. 17 September 2010. Dijupuk 2010-02-12. 
  4. ^ "Factbox: Japan's new foreign minister Maehara". Reuters. 17 September 2010. Dijupuk 2010-09-17. 
  5. ^ "Japan’s Premier Shuffles Cabinet". The New York Times. 17 September 2010. Dijupuk 2010-09-17. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seiji_Maehara&oldid=1099850"