Sega lengko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
sega lengko

Sega Lengko ya iku salah sawijine panganan khas ning tlatah Kabupatèn Tegal. Saben warteg mesthi dodolan Sega Lengko. Sejatosipun dereng dipun mangertosi aslinipun saking pundi Sega Lengko punika kacipta, ananging menawi dipun runtut rerantamanipun saking laladan-laladan ingkang wonten panganan lengkonipun inggih saged dipun sebataken menawi Sega Lengko punika kalebet panganan laladan pesisir Jawa kulonan (Tegal, Brebes, Cirebon, Pemalang).[1]. Sega lengko kadamel saking bahan-bahan ingkang 100% alami kadosta sekul, tauge, tahu, tempe, bumbu kacang, bawang goreng kaliyan kecap manis.[2] Cara andamel Sega Lengko boten benten kaliyan cara ndamel pecel kados laladan wetan.

Bahan-Bahan[besut | besut sumber]

Saperangan uba rampe kang dibutuhake kanggo nggawe sega lengko, ya iku.

  1. Sega putih
  2. Timun
  3. Tauge
  4. Tahu
  5. Kacang tanah
  6. Bawang goreng

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Panjebar Semangat Edhisi 23 taun 14 hal.13
  2. ^ Tegal Pesisir
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sega_lengko&oldid=1015340"