Sega lengko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
sega lengko

Sega Lengko ya iku salah sawijiné panganan khas ning tlatah Kabupatèn Tegal. Saben warteg mesthi dodolan Sega Lengko. Sejatosipun dèrèng dipunmangertosi aslinipun saking pundi Sega Lengko punika kacipta, ananging manawi dipunruntut rerantamanipun saking laladan-laladan ingkang wonten panganan lengkonipun inggih saged dipunsebataken manawi Sega Lengko punika kalebet panganan laladan pesisir Jawa kulonan (Tegal, Brebes, Cirebon, Pemalang).[1]. Sega lengko kadamel saking bahan-bahan ingkang 100% alami kados ta sekul, tauge, tahu, tempe, bumbu kacang, bawang goreng kaliyan kecap manis.[2] Cara andamel Sega Lengko boten bènten kaliyan cara ndamel pecel kados laladan wétan.

Bahan-Bahan[besut | besut sumber]

Sapérangan uba rampe kang dibutuhake kanggo nggawe sega lengko, ya iku.

  1. Sega putih
  2. Timun
  3. Tauge
  4. Tahu
  5. Kacang tanah
  6. Bawang goreng

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Panjebar Semangat Edhisi 23 taun 14 hal.13
  2. ^ Tegal Pesisir