Scrapple

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Scrapple
Plate of scrapple.jpg
A plate of scrapple
Jeneng liyanéPon haus, Krepples
JinisMush
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaMid-Atlantic states
Woworan pokokmush of pork, cornmeal, flour, buckwheat flour, spices
Ènergi panganan
(per ajangan)
119 per 2 ounces kcal
Buku masakan: Scrapple  Médhia: Scrapple

Scrapple, uga dikenal kanthi jeneng Walanda Pennsylvania Pannhaas utawa "pan kelinci", [1] [2] umume minangka daging babi lan rajangan trabasan sing dikombinasikake karo tepung jagung lan gandum, asring tepung soba, lan rempah-rempah. Jamur dibentuk dadi roti semi-padhet, lan irisan scrapple banjur digoreng sadurunge disuguhake. Titik daging sing ditinggalake saka daging, ora digunakake utawa didol ing papan liya, digawe scrapple kanggo ngindhari sampah. Scrapple paling misuwur minangka panganan Amerika ing negara-negara Mid-Atlantik ( Delaware, Maryland, New Jersey, Pennsylvania, lan Virginia ). Scrapple lan panhaas umume dianggep minangka panganan etnis ing Walanda Walanda, kalebu Mennonites lan Amish . Scrapple ditemokake ing pasar ing saindenging wilayah kasebut kanthi kasus kulkas sing seger lan beku. Ing Delaware, asring diandharake ngemot "kabeh kajaba segawon".

  1. Pennsylvania Folklife 22. Pennsylvania Dutch Folklore Center. 1972. Dibukak ing 2014-05-30.
  2. Food in Colonial and Federal America. Greenwood Publishing Group, 2005. 2005. ISBN 9780313329883. Dibukak ing 2014-05-30.