San Antonio Spurs

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
San Antonio Spurs

Cithakan:Tim NBA San Antonio Spurs inggih punika tim bal basket wonten ing salebeting National Basketball Association ingkang dumunung wonten ing San Antonio, Texas. Klub punika sampun menangken kejuaraan NBA kaping 4, nalika taun 1999, 2003, 2005 lan 2007.[1]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Klub punika wiwitanipn kagungan nama Dallas Chaparrals wonten ing American Basketball Association (ABA) nalika taun 1967. Lajeng dipungantos dados Texas Chaparrals wonten ing musim pertandingan 1970-1971. Wonten ing taun 1973 Spurs dipuntumbas déning sakelompok pangusaha saking San Antonio ingkang kasusun langkung saking 36 tiyang, dipunpimpin déning Angelo Drossos lan Red McCombs lan dipunsukani nama San Antonio Spurs.[2]

Tim punika wiwit dados salah satunggaling tim kuat wonten ing Wilayah Barat nalika wonten ing masa George Gervin, pasipun wonten ing taun 1976-1985. Spurs dados tim langganan mlebet playoff lan asring dados juara divisinipun, ananging déréng naté mlebet dhateng Final NBA, sasampuning kawon déning tim kados Washington Bullets, Boston Celtics, Houston Rockets, Los Angeles Lakers. Sasampuning masa Gervin, Spurs mlebet ing masa-masa ingkang sisah lan Spurs naté kaancem pindhah kutha amargi cacahing penonton mandhap drastis dipunétang saking 1985. Spurs wiwit manggihaken malih kejayaan kanthi wontenipun David Robinson ing Spurs. Spurs asring malih nuju playoff lan dados juara divisinya, ananging Spurs dèrèng naté ngraosaken Final NBA.[3]

Mlebetipun Tim Duncan dhateng San Antonio Spurs saèstu mbekta berkah. Sesarengan kaliyan David Robinson, kekalihipun mbentuk "menara kembar" ingkang dipunajrihi wonten ing NBA. Duèt punika kasil mbekta Spurs dados juara NBA kanggé kapisanaipun taun 1999. Duèt punika dipuntambah Tony Parker lan Manu Ginobili, Spurs saged mlebet NBA malih nalika taun 2003. Sasampuning final, Robinson pénsiun saking NBA. Éwadéné mekaten, Spurs taksih saged dados juara NBA kaping 2, inggih punika wonten ing taun 2005, 2007). Kanthi asringipun Spurs dados juara NBA, kathah tiyang nganggep bilih punika sampun mbiyag dinasti énggal ing NBA.[4]

Nomor ingkang dipunpensiunaken[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]



Cithakan:NBA

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=San_Antonio_Spurs&oldid=843214"