Sammi Cheng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

{{Infobox Chinese-language singer and actor <!See WikiProject Chinese-language entertainment-> | name = Sammi Cheng | image = | caption = Cheng performing at "Love Mi Sammi Cheng 2009 Concert" on December 31, 2009. | chinesename = | tradchinesename = 鄭秀文 | simpchinesename = 郑秀文 | pinyinchinesename = zhèng xìu wén | jyutpingchinesename = zeng6 sau3 man4 | birth_name = Cheng Sau Man 鄭秀文 | ancestry = Chaozhou (Teochew), Guangdong, China | origin = Hong Kong | birth_date = (1972-08-19) 19 Agustus 1972 (umur 46) | birth_place = Hong Kong | death_date = | death_place = | restingplace = | restingplacecoordinates = | othername = 阿Mi, 鄭四萬 | occupation = Singer, actress | genre = Cantopop, Mandopop | instrument = Singing | voicetype = | label = Capital Artists (1988–1995)
Warner Music (1995–2005)
East Asia Entertainment Ltd. (2005–Present) | yearsactive = 1990-2005
2007–present | spouse = |partner = Andy Hui | children = | family = parents, 3 older sisters, 1 younger brother | influences = parents, religion | influenced = | weibo = http://t.sina.com.cn/sammicheng819 | facebook = www.facebook.com/sammicheng819 | religion = Christian | hongkongfilemwards = Best Original Film Song
2001 Love on a Diet
for the song "Forever Beautiful" | goldenbauhiniaawards = | hkfcsawards = Best Actress
2001 Wu yèn | goldenhorseawards = | goldenroosterawards = | mtvasiaawards = Favorite Artist, Hong Kong
2002, 2003, 2004 | ntsawards = 1988 Second Runner-up | awards = }}

Sammi Cheng Sau-Man ya iku penyanyi lan aktris saka Hong Kong.[1] Dhèwèké kondhang dadi diva lan penyanyi wanita paling sukses ing Hongkong awit taun 1990an.[1] Albumé wis kadol punjul 25 yuta kopi ing Asia-pasifik.[1]

Sadurungé Sammi Cheng dikenal kanthi jeneng Twinnie Cheng.[1] Jeneng mau iku dudu jeneng lair.[1] Jeneng iku ditampa nalika dhèwèké isih sekolah lan guru basa Inggrisé kang wektu iku kepéngin kabèh muridé duwé jeneng Inggris. Pungkasané dhèwèké dijenengi Twinnie déning sadulur wadoné.[1]

Jeneng mau pungkasané ganti dadi Sammi.[1] Dhèwèké sinau ing SD SKH St. Peter lan SMA Tang Shiu Kin Victoria.[1] Dhèwèké duwé telu sadulur wadon lan siji sadulur lanang.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Musik[besut | besut sumber]

Sammi Cheng miwiti karir ing donyaning hiburan awit umur 16 taun.[1] Nalika iku dhèwèké meluni kontès nyanyi NEW TALENT SINGING AWARDS ing TV nalika taun 1988.[1] Sanajan dhèwèké mung dadi juwara teluné, perusahaan rekaman Capital Artists mangerteni potensiné kang pungkasané nawakaké kontrak karo Sammi.[1] Nalika iku Cheng isih sekolah, mula dhèwèké kudu mbagi wektuné kanggo sinau lan nyambut gawé.[1] Sadurungé tamat sekolah, dhèwèké wis ngrilis telung judhul ya iku Sammi, Holiday, lan Never Too Late.[1] Salah sawijining bebungah kang tau ditampa ya iku RTHK Top 10 Gold Songs Awards nalika taun 1990.[1]

Ing taun 1993, dhèwèké ngganti gayané kanggo ngembangaké kariré.[1] Dhèwèké ngubah dandanané lan ngubah warna rambuté dadi jambon.[1] Ing taun iku dhèwèké menangaké Jade Solid Gold Top 10 Awards kanggo tembangan Do You Really Have Me in Your Heart, ya iku tembang kang ditembangaké dhèwèké karo Andy Hui.[1][2]

Kaputusané kanggo ngubah warna rambuté ora sia-sia, mulane dhèwèké dadi kondhang.[1] Ing taun 1995, Sammy ngilang saka peredaran kang suwéné kurang luwih setengah taun, nanging dhèwèké dikabaraké mbenaké rambuté supaya ireng amarga dhèwèké wis nandatangani kontrak karo Warner Music.[1] Pungkasané dhèwèké ngilangaké sipat liyar kang ana ing dhèwèké.[1] Ing sasi Juli 2004, dhèwèké nindakaké konser pitung wengi ing Hongkong.[1] Dhèwèké uga mecahaké rekor dadi penyanyi wanita paling enom kang wus nglakoni konser wengi kaping 50.[1]

Akting[besut | besut sumber]

Karir aktingé diwiwiti ing taun 1991, ya iku nalika dhèwèké mbintangi serial TV LIFE OF HIS OWN.[1] Setaun sawisé iku karir filemé diwiwiti nalika dhèwèké mbintangi filem BEST OF THE BEST ing taun 1992. Ing filem mau, dhèwèké akting bebarengan karo Jacky Cheung.[1]

Ing pungkasan taun 1990an, dhèwèké mbintangi filem NEEDING YOU kang dadi box office ing Asia Tenggara.[1] Amarga filem mau, dhèwèké éntuk nominasi dadi Aktris paling apik ing Hong Kong Film Award taun 2001.[1] Ing taun 2005, dhèwèké uga éntuk nominasi dadi aktris paling apik ing ajang Venice International Film Festival kaping 62 amarga filem EVERLASTING GREEN.[1]

Iklan[besut | besut sumber]

Sammi iku dadi trendsetter saka panyemiran rambut lan dhèwèké dipilih dadi salah sijining saka sapuluh selebritis paling fashionable ing Hongkong.[1] Dhèwèké nandatangani kontrak karo perusahaan-perusahaan kaya ta SK-II skin care lan jasa penganten Mona Lisa.[1] Dhèwèké uga tau nggabung ning Panasonic.[1]

Tur Konser[besut | besut sumber]

Taun Judhul ning basa China Judhul ning basa Inggris Nomer Wujud Rilis
1993 勁爆狂歡大報復 Hit Radio Party Big Revenge Mini Concert 2 -
1996 鄭秀文X空間演唱會 Sammi X Live '96 8 LD/CD/VCD/DVD
1997 談情說愛慈善演唱會 Let's Talk About Love Charity Concert 1 TV Broadcast/DVD
1997–1998 鄭秀文97演唱會 Sammi Star Show 32 CD/VCD/DVD
1999–2000 鄭秀文99演唱會 Sammi i Concert '99 17 CD/VCD/DVD
2000 鄭秀文台北演唱會 Sammi 2000 Taipei Concert 2 CD/VCD
2001 鄭秀文 903拉闊演唱會2001 Sammi 903 Live Concert 2001 1 CD/DVD
2001 鄭秀文 Shocking Colours演唱會2001 Sammi Shocking Colours Live 2001 16 CD/VCD/DVD
2004 Sammi vs Sammi 鄭秀文04演唱會 Sammi vs Sammi 2004 Concert 10 CD/VCD/DVD
2007 Show Mi 鄭秀文2007演唱會 Sammi Show Mi 2007 Live 19 CD/VCD/DVD/Blu-ray
2009 - MOOV Live 2009 Sammi 1 Digital Download/DVD
2009–2010 Love Mi 鄭秀文世界巡回演唱會 Sammi Love Mi World Tour 22 CD/DVD/Blu-ray

Filmografi[besut | besut sumber]

Serial TV[besut | besut sumber]

Déning Sammi Cheng:

  • Life of His Own 浪族闊少爺(1991)
  • File of Justice I 壹號皇庭 I (1992)
  • Return of the Vampire 大頭綠衣鬥疆屍 (1993)
  • Journey of Love 親恩情未了 (1994)
  • Detective Investigation Files II 刑事偵緝檔案 II(1995)
  • Man's Best Friend 寵物情緣 (1999)
  • The Monkey King: Quest for the Sutra 齊天大聖孫悟空 (2002

Film[besut | besut sumber]

Déning Sammi Cheng:

  • Best of the Best (飛虎精英之人間有情) (1992)
  • Feel 100% (百分百感覺) (1996)
  • Feel 100%....Once More (百分百o岩Feel) (1996)
  • Killing Me Tenderly (愛您愛到殺死您) (1997)
  • The Lucky Guy (行運一條龍) (1998)
  • Needing You (孤男寡女) (2000)
  • Summer Holiday (夏日的麼麼茶) (2000)
  • Wu yèn (鍾無艷) (2001)
  • Fighting for Love (同居蜜友) (2001)
  • Love on a Diet (瘦身男女) (2001)
  • Marry a Rich Man (嫁個有錢人) (2002)
  • My Left Eye Sees Ghosts (我左眼見到鬼) (2002)
  • Infernal Affairs (無間道) (2002)
  • Love For All Seasons (百年好合) (2003)
  • Good Times, Bed Times (戀上你的床) (2003)
  • Infernal Affairs III (無間道III:終極無間) (2003)
  • Enter the Phoenix (大佬愛美麗) (2004)
  • Magic Kitchen (魔幻廚房) (2004))
  • Yesterday Once More (龍鳳鬥) (2004)
  • Everlasting Regret (長恨歌) (2005)
  • Lady Cop & Papa Crook (大搜查之女) (2008)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae biografi Sammi Cheng dipununduh tanggal 22 Agustus 2011
  2. vidio Sammi Cheng Andy Hui dipununduh tanggal 22 Agustus 2011