Salmis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Salmi

A salmis[sal.mi] minangka persiyapan saka masak klasik Prancis. Nalika manggang utawa sauteed Piece saka daging wis ngiris lan reheated ing saua, asilé iku siji salmis.

Preparasi salmis khas kalebu manuk game panggang kayata squab utawa bebek . Ing ancang-ancang kasebut, khas kanggo ngasilake dripping panggang sing ora lemu utawa nyuda stok game kanthi anggur, kognak utawa brendi, lan sakedhik ati utawa foie gras sing murni, nyebabake saus sing rada lendhut. Irisan bebek panggang langka utawa susu jempol nemplek ing saos lan dipanas maneh, sanajan ora cukup suwe kanggo nggodhog saus utawa luwih masak daging, sing bakal overdone (yaiku medium utawa "wis rampung "). Preparasi kasebut cenderung kanggo panganan mewah, asring ngemot daging lan bahan game sing langka utawa larang kayata truffle lan foie gras.

Salmi