Sally K. Ride

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sally Kristen Ride
Minggah nalika taun 1984
astronot NASA
Kabangsan Amérika
Status Mucal
Lair (1951-05-26) Mèi 26, 1951 (age 65)
Encino, Los Angeles, California
Pedamelan sanès Fisikawan
Wekdal ing ruwang angkasa 14 dinten 07 jam 46 menit
Pamilihan Klompok NASA 1978
Misi STS-7, STS-41-G
Èmblem misi Sts-7-patch.png STS-41-G patch.png
Pènsiun 15 Agustus 1987

Sally Kristen Ride (lair ing Encino, California, 26 Mei 1951; umur 65 taun) punika satunggiling astrofisikawati lan astronot Amérika Sarékat. Pikantuk gelar Ph.D. salebetipun fisika saking Universitas Stanford, panjenenganipun nggabung kaliyan NASA nalika taun 1978, ing pundi panjenenganipun dados astronot (1979–87) lan mbiyantu rancangan lengen robot kanggé kendharaan njawi angkasa. Nalika taun 1983 panjenenganipun dados wanita sepisanan ing Amérika Sarékat ingkang wonten ing angkasa. Panjenenganipun ugi njabat salebetipun komisi (1986, 2003) ingkang nyelidhiki kacilakan Space Shuttle Challenger lan Columbia. Ing taun 1989, panjenenganipun dados guru besar fisika lan dirèktur Institut Njawi Angkasa California ing Universitas California, San Diego.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sally_K._Ride&oldid=1063105"