Salar de Uyuni

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Salar de Uyuni
Sarem Salar de Uyuni

Salar de Uyuni (Uyuni sarem datar) inggih punika sarem ingkang paling ageng ing donya, ingkang gadhahi sebatan danau Salar de Uyuni. Salar de Uyuni inggih punika papan visual ingkang endah, salah satunggalipn papan paling endah ing Bolivia lan Amerika Kidul. Inggih punika visi surealis ing Altiplano Bolivia dipundamel saking formasi geologi mata toya panas bumi lan tlaga toya sarem.

Salar de Uyuni gadhahi luas kirang langkung 10.582[1] km pesagi. Panggenanipun wonten ing Oruro lan Potosi (SW Bolivia), Salar de Uyuni amargi dados cadangan 10 miliar ton sarem.

Salar de Uyuni gadhahi suhu taunan rata-rata antawisipun 20 derajat Celcius lan -25 C ing musim atis saking Juli ngantos November papan sare sarem garing sawekdal mangsa panas (November ngantos Maret).

Panilaran ing Salar de Uyuni[sunting | sunting sumber]

Isla de los Pescadores (Inca Huasi): papan ingkang endah, kathah kaktus raksasa ingkang nginggilipun 150 meter ing nginggilipun lumahing tlaga. Sarem punika gadhahi panilaran arkeologis saking paradaban Tiwuanaku lan Inca inggih punika:

  1. Isla de Huevo Cascara (pulau Eggshell)
  2. Gunung berapi [[Tunupa lan Jiriri
  3. Laguna Colorada (Merah laggon)
  4. Laguna Verde (Green Lagoon)
  5. Hotel de Sal (hotel sarem). Sedaya dipunwangun saking sarem

Salar de Uyuni inggih punika donya fantasi.[2]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Sejarahipun Salar de Uyuni[sunting | sunting sumber]

Millenia dangu, kirang langkung 30.000 taun wonten tlaga ingkang ageng sanget, Danau Minchin. Selajengipun wonten kagiyatan geologi ingkang benten lan ing pungkasanipun dados kalih tlaga toya tawar lan tlaga toya asin kalih, salah satunggalipun tlagan Salar de Uyuni. Selajengipun punika, Uyuni ndadosaken kerak sarem ing dhuwuripun tuladha, lithium, magnesium, lan sarem meja. ing wekdal punika, sarem dipunkerik nginggilipun saking lumahing datar tipis saking flat.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Encyclopædia Britannica - Uyuni Salt Flat.
  2. ^ (en)www.unique-southamerica-travel-experience.com(dipuntingali tanggal 3 Oktober 2011)
  3. ^ (en)www.environmentalgraffiti.com(dipuntingali tanggal 3 Oktober 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Salar_de_Uyuni&oldid=864610"