Salar de Uyuni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Salar de Uyuni
Sarem Salar de Uyuni

Salar de Uyuni (Uyuni sarem datar) inggih punika sarem ingkang paling ageng ing donya, ingkang gadhahi sebatan danau Salar de Uyuni. Salar de Uyuni inggih punika papan visual ingkang endah, salah satunggalipn papan paling endah ing Bolivia lan Amerika Kidul. Inggih punika visi surealis ing Altiplano Bolivia dipundamel saking formasi géologi mata toya panas bumi lan tlaga toya sarem.

Salar de Uyuni gadhahi luas kirang langkung 10.582[1] km pesagi. Panggenanipun wonten ing Oruro lan Potosi (SW Bolivia), Salar de Uyuni amargi dados cadangan 10 miliar ton sarem.

Salar de Uyuni gadhahi suhu taunan rata-rata antawisipun 20 derajat Celcius lan -25 C ing musim atis saking Juli ngantos November papan sare sarem garing sawekdal mangsa panas (November ngantos Maret).

Panilaran ing Salar de Uyuni[besut | besut sumber]

Isla de los Pescadores (Inca Huasi): papan ingkang endah, kathah kaktus raksasa ingkang nginggilipun 150 meter ing nginggilipun lumahing tlaga. Sarem punika gadhahi panilaran arkéologis saking paradaban Tiwuanaku lan Inca inggih punika:

  1. Isla de Huevo Cascara (pulau Eggshell)
  2. Gunung berapi [[Tunupa lan Jiriri
  3. Laguna Colorada (Merah laggon)
  4. Laguna Verde (Green Lagoon)
  5. Hotèl de Sal (hotèl sarem). Sedaya dipunwangun saking sarem

Salar de Uyuni inggih punika donya fantasi.[2]

Galeri[besut | besut sumber]

Sejarahipun Salar de Uyuni[besut | besut sumber]

Millenia dangu, kirang langkung 30.000 taun wonten tlaga ingkang ageng sanget, Danau Minchin. Selajengipun wonten kagiyatan géologi ingkang benten lan ing pungkasanipun dados kalih tlaga toya tawar lan tlaga toya asin kalih, salah satunggalipun tlagan Salar de Uyuni. Selajengipun punika, Uyuni ndadosaken kerak sarem ing dhuwuripun tuladha, lithium, magnesium, lan sarem meja. ing wekdal punika, sarem dipunkerik nginggilipun saking lumahing datar tipis saking flat.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Encyclopædia Britannica - Uyuni Salt Flat.
  2. ^ (en)www.unique-southamerica-travel-experience.com(dipuntingali tanggal 3 Oktober 2011)
  3. ^ (en)www.environmentalgraffiti.com(dipuntingali tanggal 3 Oktober 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Salar_de_Uyuni&oldid=1054340"