Salad woh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Salad woh
Fruit salad with nuts.jpg
Salad woh werna-warni
AjanganPanutup
Hawa ajanganAnyep
Woworan pokokWoh, Yogurt, Susu
VariasiIsèn-isèn lan duduh
Katerangan liyanéJajanan
Buku masakan: Salad woh  Médhia: Salad woh

Salad woh sing kawentar kanti jeneng salad buah ya iku panganan sing adhedhasar woh-wohan sing dicampur karo duduh cuwèr. Nyamikan iki luwih nyehataké amarga ngandhut woh-wohan sing dadi sumber vitamin ing awak. Mliginé wong sing lagi diet ngganti pola mangané. Racaké bakul salad woh njajakaké dagangané ing mangko plastik cilik.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Piranti sing dicepakaké[besut | besut sumber]

Woh-wohan[besut | besut sumber]

Woh-wohan sing dieanggo bisa miturut kasenengan kaya déné:

  • Apèl 2 woh
  • Bengkowang 2 woh
  • Strobèri 5 wiji
  • Anggur 7 wiji
  • Melon ¼ woh
  • Semangka ¼ woh
  • Kiwi 1 wiji
  • Woh naga 1 wiji
  • Jeruk 1 oncèk wiji
  • Pir 1 wiji
  • Katès ½ wiji
  • Pelem 1 wiji
  • Ager-ager rasa apa waé
  • Nata de coco 1 wadhah
Salad woh ing tembor

Duduh cuwèr[besut | besut sumber]

  • Susu kenthel legi 10 sèndhok pangan
  • Yogurt 10 sèndhok pangan
  • Mayonès 7 sèndhok pangan
  • Sirup miturut kasenengan
  • Kèju parut 7 sendhok pangan

Cara ngolah[besut | besut sumber]

  1. Capuraké susu, mayonès lan yogurt lan udhak nganti rata.
  2. Rajang woh-wohan lan ager-ager dadi kothak cilik-cilik.
  3. Delehaké woh, nata de coco lan ager-ager ing wadhah wadhah.
  4. Suntak duduh cuwèr lan udhak-udhak nganti rata.
  5. Kepyuri kèju parut lan salad woh bisa dipangan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Resèp masak salad woh

Videyo masak salad woh