Salé gedhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salè Gedhang
Sale Gedhang

Salé gedhang inggih punika jinising produk gedhang ingkang dipundamel kanthi cara pangaringan lan pangasepan. Salé sampun misuwur minangka jinising tetedhan ingkang gadhah rasa saha gandha ingkang khas[1]

Sipat-sipatipun salé ingkang wigati sanget minangka panentu mutu utawi kwalitas salé gedhang inggih punika warnanipun, raosipun, gandhanipun, kekenyalan, saha awèt botenipun manawi dipunsimpen [2]

Caranipun ndamel salé gedhang[besut | besut sumber]

Wonten tigang cara anggènipun ndamel salé gedhang, inggih punika:

  1. Cara tradhisional, kanthi ngginakaken kukus kayu.
  2. cara pangasapan, kanthi ngginakaken kukus wlirang.
  3. Cara teles, kanthi ngginakaken natrium bisulfit

Mumpangatipun salé gedhang[besut | besut sumber]

  • Manawi kanthi cara pangasapan ngginakaken wlirang, saged kanggé:
  1. Mucetaken gedhang supados pikantuk warni ingkang dipunkajengaken.
  2. Mejahi mikroba (jamur, baktèri)
  3. Nyegah warninipun owah.

Pranala njawi[besut | besut sumber]