Sadako Sasaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sadako Sasaki
(佐々木 禎子)
Sadako Sasaki2.jpg
Lair7 Januari 1943
Hiroshima, Jepang
PatiOktober 25, 1955(1955-10-25) (umur 12)
Jalaran patiLeukemia
KirtiMonumen Perdamaian Anak-Anak
Bangsa Jepang

Sadako Sasaki (佐々木 禎子 Sasaki Sadako?, lair 7 Januari 1943 – pati 25 Oktober 1955 ing umur 12 taun) yaiku wadon Jepang sing isih umur loro taun nalika bom atom ditibake ing 6 Agustus 1945, ing cedhak omahe ing sekitar jembatan Misasa, Hiroshima, Jepang. Sadako dikenal amargi critane sing nyoba ngelipat sewu bangau dluwang (千羽鶴 Senbazuru?) nyedhaki sedane. Crita kasebut asring dikenang lan diangkat ing budaya populer.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]