Sèl endhog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sèl endhog utawa ovum iku sèl réprodhuksi wadon asil saka ovarium (ovary). Sajeroning manungsa, endhog duwé ukuran garis tengah 145 µm. Ing akèh jinis kéwan minangka oosit (oocyte). Saliyaé iku, kéewan lan tetuwuhan uga ngasilaké endhog.