Sègel Kakèiseran Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sègel Kakèiseran Jepang (ing basa Jepang: 菊の御紋 Kiku No Gomon, tegesé kang barès "Sègel Mulya Krisantemum" utawa "Sègel Kamaharajan Krisantemum") iku sègel kang digunakaké kulawarga kakèiseran Jepang. Mirid pageran Méiji, ora ana kang diidinaké nganggo sègel kakèiseran kajaba kèiser Jepang. Mula, saben anggota kulawarga kakèiseran migunakaké versi sègel kang rada béda. Pamujan-pamujan Shinto darbéné kulawarga kakèiseran uga migunakaké versi-versi sègel kang wis diowahi sethithik.

Nganti taun 2005, ora ana paugeran kang nyatakaké sègel apa kang dadi sègel praja ing Jepang. Lumrahé sègel kakèiseran dianggep sègel praja. Tuladhané, sègel mau kaanggo ing samaking paspor Jepang.