Rupert Grint

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rupert Grint[besut | besut sumber]

Rupert Alexander Lloyd Grint [1] (lair ing Watton-at-Stone, Hertfordshire, Inggris, 24 Agustus 1988; umur 28 taun) ya iku aktor saka Inggris kang main ana ing seri film Harry Potter minangka Ron Weasley.

Biografi[besut | besut sumber]

Grint lair ing Watton-at-Stone, Hertfordshire, dhèwèké barep saka 5 sedulur. Bapaké, Nigel Grint, ya iku wong dagang memorabilia, dan ibuné, Jo (Parsons)ya iku mung ibu rumah tangga.[2] Dhèwèké duwé adhi lanang ya iku, James, lan 3 adhi wadon ya iku Georgina, Samantha, lan Charlotte. Sak durungé éntuk paraga ing film Harry Potter, lan mung mélu kanggo peran ing pertujnukan sekolah lan kelompok teater lokal Top Hat Stage School. Nalika cilik, dhèwèké tau maragakaké iwak ing pertunjukan adhedhasar carita Bahtera Nuh.[3]

Karir[besut | besut sumber]

Dhèwèké fans buku Harry Potter mula Grint ngupaya supaya éntuk paraga ing film Harry Potter. Kanggo audisi iki, dhèwèké ngirim video dhéwéké. Sakwisé ngebarké film sepisané ya iku Harry Potter and The Sorcerer's Stone, dhèwèké maragakaé ing film lawak Inggris, dia berperan Thunderpants minangka Alan A. Allen (2002). Ing taun 2002, 2004, 2005, lan 2007, dhèwèké mbalik maragakaké Ron Weasley ing sekuel Harry Potter, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Harry Potter and the Goblet of Fire dan Harry Potter and the Order of the Phoenix Grint uga maragakaké ing carita remaja Driving Lessons bareng Laura Linney lan Julie Walters (sing maragakaké Mrs. Weasley ing film Harry Potter), sing wis dirilis ing musim panas 2006. Dhèwèké uga dikenal nalika ngisi suara radio lan telivisi, dhèwèké minangka Nigel Molesworth ing serial Baggy Trousers kanggo BBC Radio 4[4] and voiced Peter Pan in a BBC documentary. Ing 9 Juli 2007, Grint lan kancané, Daniel Radcliffe lan Emma Watson nggawé cethakan tangan, sikil, lan tongkat sihir ing ngaret Grauman's Chinese Theater ing Hollywood.

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "harrypotter.warnerbros.co.uk". Warner Bros. (Flash: click appropriate actor's image, click "Actor Bio") (Official site). Dijupuk 28 March.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ http://www.filmreference.com/film/26/Rupert-Grint.html
  3. ^ http://www.rupertgrint.net/press/Interviews/2001cnn.php
  4. ^ "radiolistings.co.uk". Radiolistings: Baggy Trousers episode guide. Dijupuk 28 February.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rupert_Grint&oldid=1080179"