Roti kethèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Monkey bread
Monkey Bread.jpg
Jeneng liyanéPull-apart bread, bubble bread, Christmas morning delights
JinisBread or pastry
AjanganBreakfast
Panggonan asalHungary
Hawa ajanganbaked at 175 degrees Celsius (350 degrees Fahrenheit), then left 10 minutes to cool
Woworan pokokbread flour[1]
Ènergi panganan
(per ajangan)
352 kcal (1474 kJ)
Ajining nutrisi
(per ajangan)
Protéing
Lemak15 g
Karbohidrat51 g
Buku masakan: Monkey bread  Médhia: Monkey bread

Roti kethek (uga dikenal kanthi jeneng liyane kalebu roti jarak lan roti gelembung ) [2] minangka pastry sing lembut, legi, lengket sing disajikake ing Amerika Serikat kanggo sarapan utawa minangka panganan. Iki kalebu potongan adonan panggang alus sing diwutahake karo kayu manis. Biasane diselenggarakake ing pameran lan festival . [3] Roti digawe nganggo adonan ragi manis (asring beku), sing dipanggang ing wajan nalika panas banget sawise ditutupi ing butter, kayu manis, gula, lan pecan sing dicincang. [4] Biasane diwenehi panas supaya segmen panggang bisa gampang dibuwang nganggo driji lan dipangan nganggo tangan.

Roti kethek wis ditarik nganggo garpu

[5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Monkey bread recipe". taste.com.au. 7 July 2015.
  2. Olver, Lynne. "The Food Timeline: history notes". The Food Timeline. Dibukak tanggal October 4, 2008.
  3. "House of the Rising Bun". Good Eats. Season 10. Episode EA1003. Food Network.
  4. Brown, Alton (2006). "Overnight Monkey Bread". "Good Eats" Recipes. Food Network. Diarsipna saka sing asli tanggal September 20, 2007. Dibukak tanggal September 10, 2007.
  5. Boodro, Michael (2003). "Just Say Dough". "FOOD" Magazine. The New York Times Company. Dibukak tanggal 2016-09-11.