Romeo and Juliet (film taun 1936)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Romeo and Juliet inggih punika salah satunggaling filem ingkang dipunwedalaken ing taun 1936 déning American Film ingkang dipungarap saking novèl Romeo an Juliet ingkang dipunserat déning Shakespeare, lan ingkang dados direkturipun inggih punka George Cukor saking naskah drama ingkang dipundamel déning Talbot Jennings. Ingkang dados aktris lan aktor ingkang misuwur saking filem punika inggih Leslie Howard ingkang dados Romeo lan Norma Shearer ingkang dados Juliet.[2][3]

The New York Times milih filem punika minangka salah satunggaling saking "1000 filem paling saé ing salawasing jagad,"lan nyebat karya filem punika minangka "filem prodhuksi ingkang mewah" ingkang filem punika saeé sanget kanggé dipunwedalaken lan dipunperanaken déning tokohipun."[4]

Pemain[besut | besut sumber]

Pangrembakanipun[besut | besut sumber]

Prodhuser Irving Thalberg ingkang neken MGM ingkang dangunipun gangsal taun kanggé damel filem punika saged langkung misuwur lan dipunmangertosi déning tiyang kathah saking wontenipun filem Romeo and Juliet punika wonten ing sak ngajengipun studio oposisi ing asalipun saking Louis B. Mayer ingkang pitados bilih sampun kathah masa ing sak nginggilipun piyambakipun lan saking paningalan ingkang mekasa ing studio dhedhasar dèpresi ingkang ageng. Punka namung nalika Jack Warner mbiwarakaken niatipun kanggé fil Max Reinhardt "A Dream Midsummer Night's (1935 filem) bilih Mayer boten badhé kasor lan Thalberg paring tandha ijem kanggé punika.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Glancy, H. Mark "When Hollywood Loved Britain: The Hollywood 'British' Film 1939-1945" (Manchester University Press, 1999)
  2. Variety filem review; August 26, 1936, page 20.
  3. Harrison's Reports filem review; September 19, 1936, page 150.
  4. Review in New York Times
  5. Full cast and credits at Internet Movie Database
  6. Brode, Douglas Shakespeare in the Movies: From the Silent Era to Today (2001, Berkeley Boulevard, New York, ISBN 0-425-18176-6) p.43

Cithakan:Pratélan filem Disney