Roman Weidenfeller

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Roman Weidenfeller
Weidenfeller170727-2.jpg
Weidenfeller ing Borussia Dortmund taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Roman Weidenfeller[1]
Tanggal lair (1980-08-06) 6 Agustus 1980 (umur 37)
Papan lair Diez, Jerman
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)[2]
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 1
Karir nom
1985–1996 Sportfreunde Eisbachtal
1996–1998 1. FC Kaiserslautern
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–2002 1. FC Kaiserslautern 6 (0)
2002– Borussia Dortmund 347 (0)
Tim nasional
1999–2001 Jerman U21 3 (0)
2005 Jerman B 1 (0)
2013–2015 Jerman 5 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:16, 28 May 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 08:55, 14 June 2015 (UTC)

Roman Weidenfeller (pangucap cara Jerman: [ˈʁoːman ˈvaɪdn̩ˌfɛlɐ]; miyos 6 Agustus 1980) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Jerman ingkang main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Jerman.[3]

Piyambakipun dados salah satunggaling angguta timnas Jerman ingkang menang ing Piala Donya FIFA 2014.[4]

Karièr[besut | besut sumber]

Karièr Wiwitan[besut | besut sumber]

Ing wekdal enèm, piyambakipun nggabung ing klub Sportfreunde Eisbachtal. Weidenfeller lajeng miwiti debut profésionalipun ing taun 1997, sasamunipun tampil ing Kajuwaraan Donya U-17 FIFA 1997.[4]

Kaiserslautern[besut | besut sumber]

Taun 1998, Weidenfeller dipuntransfer dhateng tim junior FC Kaiserslautern, lan damel 40 pertandhingan ing kalih musim. Piyambakipun lajeng dipunpromosikaken ing tim utami ananging namung kasil damel enèm tetandhingan liga ing wekdal kalih musim.[4]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA. 11 June 2014. k. 16. Dijupuk 11 June 2014. 
  2. ^ "Roman Weidenfeller". bvb.de. Dijupuk 26 May 2015. 
  3. ^ Roman Weidenfeller(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  4. ^ a b c Roman Weidenfeller(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)