Rocksteady

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rocksteady

Rocksteady kui genre musik teko Jamaika sing lair sekitaré taun 1966. Musik kui dadi penggantiné Ska lan sing melopori Reggae. Rocksteady dikenalké karo musisi jamaika, ya iku The Gaylads, The Maytals, lan The Paragons.[1] Istilah kui metu teko gaya jogèd sing onok ndhik laguné Alton Ellis. Tariané ora luwih ènergik teko Ska. Hit sepisané ya iku Hold Me Tight (No. 5 ndhik Inggris lan AS) sing ditembangné karo “Johnny Nash” (1968).[1] Rocksteady ora mung nurunké tempo nanging uga mindah penenkanan alat sebul menyang gitar lan vokal.[2] Ciriné iku iso didelok ndè laguné Delroy Wilson sing judhulé Dancing Mood, The Gaylads sing judhulé Stop Making Love, lan temtuné Desmond Dekker sing judhulé Israelites karo 007 (Shanty Town).[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b "Sejarah Musik Rocksteady". www.djarumcoklat.com. Dijupuk 8 August 2016. 
  2. a b Jube Tantagode (2008). Reggae:Musik, Spiritual, dan Perlawanan. Yogyakarta: O2. k. 37. ISBN 979-17343-2-1.