Desmond Dekker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Use Jamaican English

Desmond Dekker
Desmond Dekker in 2005.jpg
Dekker performing in San Francisco,
California, on 22 April 2005
Pratélan latar wuri
Jeneng lairDesmond Adolphus Dacres
Lair(1941-07-16)16 Juli 1941
Saint Andrew Parish, Jamaica
Surud25 Mèi 2006(2006-05-25) (umur 64)
Thornton Heath, Greater London, England
GénreSka, rocksteady, reggae
PakaryanSinger-songwriter, musician
PirantiVocals
Mangsa akarya1963–2006
LabèlIsland, Rhino,
Pyramid, Trojan,
Cactus, Stiff
Sana jaringandesmonddekker.com

Desmond Dekker iku jeneng bekené Desmond Adolphus Dacres. Piyambaké penyanyi reggae Jamaika lan penulis lagu. Desmond lair ndhik Kingston Jamaika tanggal 16 Juli 1941 lan sédha ndhik Thornton Heath, Surrey, Inggris tanggal 25 Mèi 2006.[1] Genrené ya iku reggae, ska, karo rocksteady. Taun 1968, Desmond menang ndhik Jamaican Song Festival.[2] Desmond iku wong ingkang kapisan ngenalké Rocksteady ndhik Inggris. Sadurungé solo taun 1967, piyambaké gabung ndhik grup Leslie Kong.[3] Laguné sing ngehit wektu kui ya iku 007 (Shanty Town) lan dadi trending nganti taun 1969. Wektu kui ndhik Jamaika lagi demam reggae, laguné Desmond sing judhulé Israèlites onok ndhik puncak tangga lagu. Ora mung ndhik jamaika nanging uga ndhik Inggris, Kanada, Jerman Barat, Walanda, Afrika Selatan, lan Amérika.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "Desmond Dekker". Discogs. Dijupuk 8 August 2016. 
  2. "Desmond Dekker Biography". wwww.biography.com. Dijupuk 8 August 2016. 
  3. a b Jube Tantagode (2008). Reggae:Musik, Spiritual, dan Perlawanan. Yogyakarta: O2. k. 47. ISBN 979-17343-2-1.