Robohnya Surau Kami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Robohnya Surau Kami
Robohnya surau kami.jpg
Panganggit A.A. Navis
Nagara Indonesia
Basa Indonesia
Gènre Roman
Pangecapan •Jakarta: PT Gramedia Pustaka UtamaSitus
Tanggal babar
2006 Cithakan ka-13
Kaca 142 kaca
ISBN 979-403-046-5

Robohnya Surau kami punika satunggiling kempalan cariyos cekak,ingkang dipun anggit déning Ali Akbar Navis, sastrawan klairan Padang Panjang, Sumatra Kulon. Minangka sastrawan Indonesia ingkang enerjik, A.A. Navis nyerat sadaya genre karya sastra kadosta puisi, cariyos cekak, novel, drama lan esei. Kathah carios ingkang dipun anggit déning penulis punika ingkang nggadhahi latar wingking Minangkabau, tanah kelairanipun piyambak, klebet ugi kempalan cariyos cekak Robohnya Surau Kami punika.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Buku punika arupi kempalan sedasa cariyos cekak, inggih punika: Robohnya Surau kami, Anak Kebanggaan, Nasihat-nasihat, Topi Helm, Datangnya dan Perginya, Pada Pembotakan Terakhir, Angin Dari Gunung, Menanti Kelahiran, Penolong, lan Dari Masa Ke Masa. Wonten ing carios Robohnya Surau Kami, pun Ajo Sidi ingkang remen ndobos, nyarios dhumatenng satunggiling kakèk ingkang sregeb ibadah. Cariosipun bab wawancara imajinèr antawis Kaji Salèh kaliyan Malaikat wonten ing alam akhirat, ingkang nglepataken lelampah Kaji Salèh ingkang namung sregeb ibadah nanging nglirwaaken kadonyan, saéngga kulawarga lan anak putunipun sami kesrakat.

Karya A.A. Navis Sanèsipun[besut | besut sumber]

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala Jawi[besut | besut sumber]